måndag 15 juli 2013

Kirmes

Rhein-Kirmes 2013
Kirmes is in town! Tivoli. Men det känns fel att kalla det tivoli. Det har ungefär lika många attraktioner som Liseberg och snäppet värre i otäckhet/nöjsamhet. Det tar en månad att bygga upp Rhein-Kirmes ungefär och som jag har förstått det är det här en gammal tradition som återkommer varje år. Och man bara måste gå dit! Flera gånger. Så det gjorde vi i fredags. Ett åk åkte vi och det var skoj. Första minuten ungefär. I minut 3 när åket nästan hade avslutats men sen börjat om igen så skriker Jennie: "Does this ever stop!?!?!?". Lätt illamående konstaterade vi att ingen ville ha vare sig öl eller åka mer på ett tag. Men det fanns gott om krimskrams och lustiga folk att titta på så länge.

Kirmes sett från andra sidan floden
Henke, Murat, Lisa, Marianne, Jennie & Fredrik











Tid för reflektion
Helgen har annars varit mycket lugn. Jag har suttit i solen och läst bok och återigen (givetvis) tittat på båtarna. Mycket löpning i helgen då värmeböljan inte kom förrän idag.









Smarriga drinkar
I lördagskväll satt jag, Marianne och hennes kille Henke på strandpromenaden och drack drinkar. Baren har sandgolv så det kändes nästan som en äkta strandpromenad. Nästan. Sköna samtalsämnen som livet, golf, karriär, folk och hyffs.

Henke & jag med kungen i mitten (snyggt poserat, poäng till honom!)






En bra helg och en bra dag på jobbet idag. Och imorgon blir det Kirmes igen....bara för att vara en riktigt Düss-bo. Denna gången med folket från jobbet, som fortsatt är riktigt sköna personer så det blir nog skoj.


När vi startar ett band har vi bestämt att
detta ska bli vårt cover-foto. That day...
Dagens sista bild... Tyskarna har uppenbart fattat något fel här!


1 kommentar:

  1. Så har du äntligen förstått att det där att åka på tivoli inte är Ok, men det är ju fint att strosa omkring, verkar jättehäftigt.

    Vad kul att se ordet golf i din samtalslista
    ska du kanske börja göra Kalle sällskap

    Kram mamma

    SvaraRadera